Hond ligt op de sluier van de trouwjurk bij de bruid thuis tegen het aankleden.

Op je bruiloft wil je graag dat alles perfect is. Je wilt een dag vol liefde, geluk en mooie herinneringen. Voor veel mensen zijn hun huisdieren een belangrijk onderdeel van hun leven. Daarom is het niet vreemd dat veel mensen ervoor kiezen om hun hond of paard een rol te geven bij hun bruiloft.

Of het nu gaat om je liefste hond die naast je staat tijdens het jawoord, een prachtig paard waar je op komt aanrijden bij de first look, of een kat die de ringen brengt, je huisdier kan een onvergetelijke rol spelen op je trouwdag.

Een mooie halsband of een strikje om de nek kan al genoeg zijn om je hond of kat er feestelijk uit te laten zien. Je kunt er ook voor kiezen om je hond de ringen te laten brengen tijdens de ceremonie. Best grappig toch als je hond besluit om even te gaan snuffelen bij de gasten, dat maakt de dag ook onvergetelijk.

Het kan een prachtig moment zijn om samen met je huisdier op de foto te gaan. Een hond kan bijvoorbeeld naast je zitten of samen met jouw speciale gasten poseren. Voor een paard kan het leuk zijn om in het bos of op een weiland mooie foto’s te maken, eventueel met een mooie bloemenkrans om de hals of in de manen bloemen of gipskruid.

Maar ook katten kunnen hun steentje bijdragen aan een bruiloft. Als je kat het type is dat graag op schoot zit, kun je hem of haar op je schoot te laten zitten tijdens de ceremonie. Je kunt je kat ook een mooie halsband geven met een bloem erop of hem of haar de ringen laten brengen. Misschien moet je dit wel even goed oefenen van tevoren, maar niets is onmogelijk.

Als je besluit om je huisdier te betrekken bij je bruiloft, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Sommige huisdieren kunnen gestrest raken van de drukte en de mensenmassa’s, dus zorg ervoor dat je hond of paard goed getraind en gesocialiseerd is. Houd er ook rekening mee dat het weer een belangrijke rol kan spelen. Het kan bijvoorbeeld te warm zijn voor je hond om langere tijd buiten te zijn. Zorg ervoor dat je voldoende water en schaduw biedt. Daarnaast is het belangrijk om te informeren bij de trouwlocatie of je huisdier welkom is en wat de regels zijn. Je kunt ook iemand vragen die je huisdier alleen bij een bepaalde moment op jullie trouwdag brengt en daarna lekker weer naar huis of stal brengt

Kortom een super waardevolle aanvulling op jullie mooie speciale huwelijksdag. En wie weet, misschien wordt je huisdier wel het hoogtepunt van de bruiloft!

 

 

 

Bruid rijdend op haar paard in een trouwjurk in de duinen van Hargen aan Zee.